Cocktail-uri MUST TRY pentru sezonul rece
Hot Rhubarb and Choco Ginger
Ciocolată caldă, rubarbă și gin sunt o combinație neașteptată pe care o poți savura pe toată durata iernii. Experimentați modul în care aroma artizanală a ginului oferă un contrast surprinzător și delicios cu dulceața acestei cești de ciocolată fierbinte.
Ingrediente
30 ml. Whitely Neill Rhubard and Ginger Gin
120 ml. ciocolată caldă
topping de frișcă și bezele
Mod de preparare
Adăugați ingredientele într-o cană de sticlă.
Puneți toppingul de frișcă.
Decorați cu câteva bezele.
Snow Bunny
Aberlour 12 Ani este o băutură spirtoasă fină, ce are arome de iarnă ideale pentru cocktailuri de acest gen, amestecate cu lichior de ghimbir, sirop de miere și arome amare.
Ingrediente
160 ml Aberlour 12 Ani
15 ml. Nuvo L'esprit de Paris Sparkling Liqueur
15 ml. suc de lămâie
15 ml. sirop de miere
15 ml. albuș de ou
60 ml. Fentiman's Ginger Ale
3 linguri Bottega Bitter Ricetta Originale
topping de nucșoară și bitter
Mod de preparare
Adăugați toate ingredientele în afară de bere și bitter într-un shaker.
Amestecați, apoi adăugați gheață și amestecați din nou.
Strecurați de două ori și turnați într-un pahar Fizz și adăugați berea peste.
Puneți toppingul de nucșoară rasă și trei picături de bitter.
Reverse Manhattan
Legenda populară leagă invenția Manhattan-ului de Manhattan Club din New York în jurul anului 1880. La scurt timp după debut, a devenit una dintre cele mai populare băuturi din America și este ușor de văzut de ce: amestecul atemporal de whisky american și vermut italian, accentuat de câțiva stropi de bitter, este bine echilibrat și gustos.
Ingrediente
60 ml. Bottega Vermouth Rosso
30 ml. Bulleit Rye Frontier Whiskey
2 linguri Amaro di Angostura
o cireașă Marasca
Mod de preparare
Adăugați toate ingredientele întru-un pahar cu gheață și învârtiți până s-au răcit.
Strecurați și turnați într-un pahar de cocktail.
Adăugați o cireașă Marasca (din cireșul Marasca, înainte de a fi înmuiată în lichior și a deveni Maraschino)
Winter Charm
Cocktailul Winter Charm aduce un echilibru al aromelor condimentate și tropicale, aduse împreună de romul negru BACARDÍ.
Ingrediente
60 ml. Bacardi Carta Negra
30 ml. sirop de orz
30 ml. suc de lămâie proaspăt
20 ml. suc de ananas
o lingură Bottega Caramel
2 linguri Amaro di Angostura
O felie de ananas deshidatat și un anason stelat
Mod de preparare
Adăugați ingredientele într-un recipient și lăsați-le să fiarbă.
Luați recipientul de pe foc și turnați conținutul într-o cană de cafea.
Decorați cu felia de ananas și anasonul stelat.
Siropul de orz: Puneți jumătate de cană de orz în 2 căni de apă și lăsați peste noapte să se umfle. Apoi strecurați și puneți într-o cratiță. Adăugați 2 căni de zahăr și 2 căni de apă, lăsați să fiarbă. Luați cratița de pe foc și lăsați să se răcească.
Anarchist's Pop Shoppe
Aleksandr Russell, barman la Blue Bloods Steakhouse din Toronto este creatorul acestui cocktail.
Ingrediente
30 ml. Grey Goose
15 ml. Brewdog Hard Seltzer Black Cherry
8 ml. Dom Benedictine
1 linguriță coajă de lămâie rasă
150 ml. Fever Tree Elderflower Tonic Water
Mod de preparare
Adăugați vodcă, Hard Seltzerul, Dom Benedictine și coaja de lămâie într-un pahar. Zdrobiți ușor coaja de lămâie.
Se adaugă gheața și se amestecă până se răcește bine.
Se strecoară fin într-un pahar Collins cu gheață.
Completați cu apă tonică.
Tender Knob
Merele, bourbonul și scorțișoara creează acestă băutură perfectă de iarnă.
Ingrediente
1 felie de măr organic
45 ml. de bourbon Knob Creek Small Batch
60 ml. Măr în Sticlă
20 ml. nectar de agave
scorțișoară presărată
Decor: felie de măr
Mod de preparare
Într-un shaker, zdrobiți felia de măr.
Se adaugă restul de ingrediente, gheață și se agită până se răcesc bine.
Se strecoară într-un pahar Old Fashioned umplut cu gheață proaspătă.
Se ornează cu o felie de măr.
Winter Sour
Această rețetă delicioasă de cocktail cu conținut scăzut de alcool este amară, dulce și de sezon.
Ingrediente
4 5ml. suc de lămâie
30 ml. albuș de ou
30 ml. Campari
45 ml. sirop de miere de trifoi (1 parte miere de trifoi, 1 parte sirop simplu)
o crenguță de rozmarin
Mod de preparare
Îndepărtați frunzele din crenguța de rozmarin, adăugați-le într-un shaker și amestecați-le.
Se adaugă sucul de lămâie și albușul de ou și se agită (fără gheață) timp de 5 secunde.
Se adaugă Campari, sirop de miere și gheață și se agită bine.
Se strecoară într-un pahar de cocktail.
Se decorează cu o crenguță scurtă de rozmarin.
Butter and Smoke
În toată țara, barmanii folosesc fum pentru a-și infuza cocktailurile cu mai multă aromă. Fumul poate fi obținut prin arderea lemnului, desigur, dar aprinderea ierburilor precum cimbru, rozmarin și lavandă aduce o aromă suplimentară băuturilor. În plus, este un truc distractiv pentru cocktailuri.
Ingrediente
o crenguță de cimbru
60 ml. bourbon Marker's Mark
15 ml. Aperbitter Aperitivo
5 lingurițe Barman Bitter Antica Ricetta
Decor: crenguță de cimbru, afine
Mod de preparare
Aprindeți o crenguță de cimbru, așezați-o în interiorul unei sticle și așezați sticla cu fundul în sus pe un blat de granit sau pe altă suprafață ignifugă.
Adăugați restul de ingrediente într-un pahar cu gheață și amestecați până la răcire.
Se strecoară într-un pahar peste un cub de gheață mare și se amestecă pentru a încorpora fumul în lichid.
Se ornează cu o crenguță de cimbru și afine.
3 Comentarii
vinul cu scortisoara bate orce mai ales prostiile astea
1
1
1
1
1
Lasa un comentariu